Nominatie voor de Yarden Prijs 2010
Het Moment is genomineerd voor de Yarden Prijs 2010. Yarden Uitvaartorganisatie reikt iedere twee jaar de Yarden Prijs uit. Dit is een prijs om vernieuwende ideeën op het gebied van levenseinde en uitvaart te belonen en te stimuleren. In aanmerking voor deze prijs komen gerealiseerde, grootschalige/landelijke projecten, die hun maatschappelijke waarde reeds hebben bewezen. Begin september heeft de jury 3 van de in totaal 25 kandidaten genomineerd. De jury bestaat uit mevrouw Jacobine Geel (theologe, tv-presentatrice en columniste), prof.dr. Manu Keirse (klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen) en de heer Henk Tiesinga (voorzitter van Yarden Vereniging Hoofdbestuur).
Henriëtte beëdigd als "Ritueelbegeleider van het jaar 2010"
oorkondeHenriëtte is door de Landelijke Beroeps-vereniging van Ritueel-begeleiders beëdigd als Ritueel-begeleider van het jaar 2010.
Spirance in Zondagsnieuws
Henriëtte van den Brand, ritueelbegeleider, Son en Breugel Onderstaand artikel verscheen in april 2006 in Zondagsnieuws (regio Eindhoven).

Lees artikel:
Diploma-uitreiking Het Moment 19 juni 2010
Studenten Het Moment 2009-2010Van september 2009 tot en met juni 2010 had Henriëtte van den Brand als persoonlijke trainer weer een groep studenten onder haar hoede de erkende post-hbo-opleiding ´Ritueel begeleiden bij afscheid´ van Het Moment. Op 19 juni zijn alle studenten uit de groep geslaagd. Op de foto vanaf linksboven met de klok mee: Arina de Bruyn, Anna Veenstra, Paul Smits, Elly Herms, Henriėtte van den Brand, Esther Appels, Conny Pouwels, Ingrid van den Brink
Henriëtte genomineerd voor "Ritueelbegeleider 2008"
nominatie voor "Ritueelbegeleider 2008"
Ieder jaar nomineren de ritueelbegeleiders van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders drie collega´s voor "Ritueelbegeleider van het Jaar". Zaterdag 7 september mocht Henriėtte van den Brand tijdens de landelijke ontmoetingsdag één van de nominaties voor deze titel in ontvangst nemen. Naast een prachtige bos bloemen ontving zij een oorkonde met de motivatie van de voordracht. Als redenen werden onder andere genoemd; haar creativiteit, grote enthousiasme, doorzettingsvermogen en het feit dat zij als trainer verbonden is aan de opleiding van Het Moment.
Training Stervensbegeleiding
training voor de ritueelbegeleider Ritueelbegeleiders worden steeds vaker gevraagd om mensen met een beperkte levensverwachting bij te staan.
Speciaal hiervoor heb ik - in samenwerking met de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders - het initiatief genomen voor een driedaagse training Aandachtig Aanwezig bij Sterven.
De training vond plaats op 23 februari, 8 en 22 maart 2008 en werd gegeven door Monique Mortier van Oplichtend Verlies, praktijk voor rouw- en stervensbegeleiding. Zij is schrijfster van het boek Keuzes bij het Sterven.
De deelnemers - ritueelbegeleiders, uitvaartverzorgers en terminaal begeleiders - hebben de training hoog gewaardeerd.
Boek: "Hoe zou jij het willen?"
over de praktijk van de ritueelbegeleider Eind juni 2007 is het boek Hoe zou jij het willen? verschenen.
Ervaringen uit de praktijk van Spirance zijn hierin verwerkt. Het boek biedt u meer informatie over ritueelbegeleiden in de praktijk. Auteurs zijn Ton Overtoom en Hermien Embsen, beiden docent aan de landelijke post-hbo-opleiding Ritueel begeleiden bij afscheid, Het Moment. U kunt het boek bestellen via www.hetmoment.nu of bij uw boekhandel.

Meer informatie:
Spirance in Zondagsnieuws
Henriëtte van den Brand, ritueelbegeleider, Son en Breugel Onderstaand artikel verscheen in april 2006 in Zondagsnieuws (regio Eindhoven).

Lees artikel: